Šta je Krik Žene?

KRIK ZENE SERBIA 2023


Šta je Krik Žene?

 

Grito de Mujer® (Krik Žene) je registrovani korporativni brend i poetsko-umetnički kulturni festival koji okuplja glasove sveta kako bi preneo poruke protiv nasilja nad ženama u svim njegovim manifestacijama. Oba projekta su ideje koje promoviše dominikanska književnica i dizajnerka Jael Uribe. Međunarodni festival poezije i umetnosti Grito de Mujer održava se zahvaljujući saradnji Movimiento Mujeres Poetas Internacional MPI, Inc. širom sveta, iz Dominikanske Republike. MPI ima podršku raznih institucija i grupa u misiji da poruku festivala prenese onima kojima je potrebna.Krik Žene Festival (Grito de Mujer-Woman Scream) predstavlja lanac istovremenih događaja u više od 30 zemalja tokom meseca marta. Grito de Mujer festival, održava se zahvaljujući podršci institucija i dobrovoljnih saradnika unutar i izvan pokreta koji pokazuju solidarnost i odgovorno i dobrovoljno se zalažu za njegovu realizaciju.

 


Grito de Mujer se obeležava od 1. do 31. marta svake godine, a odgovornost svakog saradnika jeste da se pridržava utvrđenih osnova, čime se garantuje uspeh svetskog lanca.

 Dobijte našu uniseks majicu  Krik Žene


 ____________________

 KRIK ŽENE 2024 - Poziv za koordinatore volontere

 
 

 
 
Već više od decenije, pokret Krik Žene (Grito de Mujer-Woman Scream) širi svoju poruku nade širom sveta, uključujući stotine ljudi, grupa i institucija solidarnosti u društvenoj misiji postati glasnici žena koje pate ili su patile od različitih oblika nasilja. Kroz proslavu sociokulturnih događaja, glavni cilj je podizanje svesti među populacijom o ovoj ozbiljnoj temi, ujedinjujući sve vrste umetnosti.
 
KRIK ŽENE Festival, u svojoj četrnaestoj ediciji, a već treću godinu zaredom kao deo projekata UN Women pod nazivom Generacija jednakosti, odaće priznanje onima koji su svojim radom, umetnošću i solidarnošću donirali svoj talenat kako bi postali glasnici žena koje su pretrpele ili trenutno trpe zlostavljanje. Iz tog razloga, KRIK ŽENE 2024. će usvojiti moto "moja umetnost je moj krik", zastavu koja će biti podignuta tokom celog meseca marta u nekoliko zemalja, kako bi se odalo priznanje altruizmu i posvećenosti ovim herojima i heroinama ovog pokreta.
 
Kao i svake godine od 2011, Festival Krik Žene otvara poziv ljudima, grupama ili institucijama zainteresovanim da se udruže i postanu koordinatori volonteri, stvarajući jedan ili više događaja u svojim gradovima kao deo globalne mreže, pridržavajući se smernica festivala.
 
Ako želite da koordinirate događaj Krik Žene 2024. u gradu koji nije naveden, morate kontaktirati WS tim i zatražiti smernice festivala, navodeći grad koji vas zanima. Da biste to učinili, posetite stranicu www.Womanscreamfestival.com i koristite meni za kontakt najkasnije do 15. februara.
 
 
Moja umetnost je moj krik
 

0 Comments